Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Yummiiiiiiiiiiii :D

Hey guys,
it's Sunday and we all deserve a small delicious treat! That's why i decided to bake an incredible chocolate souffle!! OMG i could live on souffle! :)

είναι Κυριακή και όλες μας αξίζουμε ένα μικρό νόστιμο γλύκισμα! Για αυτό αποφάσισα να φτιάξω ένα υπέροχο σουφλέ σοκολάτας!! Θεέ μου θα μπορούσα να ζήσω μόνο με αυτό το γλυκό! :)



Below you can read the recipe!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή!


You will need:
  - 4 eggs
  - 200gr dark chocolate
  - 150gr white cane sugar
  - 150gr butter
  - vanilla scent

First of all you have to melt chocolate pieces along with the butter in a metal bowl over barely simmering water, constantly stirring. Then you need to seperate the egg's yolk from it's glair.Once the chocolate is melted, remove the bowl from heat and stir in the egg yolks, the sugar and the vanilla scent in a bowl. In another bowl, beat egg whites with salt on medium high speed until they hold soft glossy peaks. Gently stir 1/3 of the egg whites into the chocolate mixture, then carefully fold in the remaining egg whites. The chocolate mixture should be light and bubbly, and even colored, without egg white streaks. Spoon your soufflé mixture into ramekins and bake right away for 12 – 15 minutes on 220 celcius degrees until risen with a crusty exterior. Serve with some ice cream!


  Θα χρειαστείτε:
  - 4 αυγά
  - 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  - 150 γρ ζάχαρη
  - 150 γρ βούτυρο
  - μια βανίλια

Πρώτα απο όλα πρέπει να λιώσετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα ξεχωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια τους. Μόλις η σοκολάτα λιώσει, βγάλτε το μπέν μαρί από τη φωτιά και ανακατέψτε την με τους κρόκους, τη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπόλ. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπήστε τα ασπράδια από τα αυγά με μία πρέζα αλάτι σε μεσαία προς μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσεχτικά ανακατέψτε το 1/3 της μαρέγκας με το μίγμα σοκολάτας και στη συνέχεια ρίξτε την υπόλοιπη μαρέγκα. Το μίγμα της σοκολάτας πρέπει να είναι ελαφρύ και ομοιογενές. Τοποθετείστε το σουφλέ μέσα σε ειδικά μπολάκια και ψήστε για 12 -15 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να έχει μία τραγανή κρούστα. Σερβίρετε με παγωτό!



Enjoy :)
Απολαύστε :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου